Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hippolyte Coaching

Coachen met paarden is leren door ervaren!

Informatie over onze partners

Onze partners zijn gevestigd op verschillende locaties in Nederland. De paarden leven er vrij en hebben sociaal contact met de kudde.

Daarnaast bieden locaties ook specifieke kennis of ervaring op het gebied van mens en/of dieren. U kunt hierbij denken aan begeleiding in de zorg, vrijwerken met paarden enz...

Liniehoeve - locatie Den Hout

Voor meer info, zie Caroline Koolen bij "het team" en de paarden van de locatie Den Hout.

Maryke van den Berg (locatie Klarenbeek)

Van jongs af aan horen paarden in mijn leven. Op mijn 12 kocht ik van mijn spaarcentjes mijn eerste paard. Tot grote verrassing van mijn vader die dacht dat mijn liefde voor paarden geen lang leven beschoren zou zijn. Hij had ongelijk. De laatste 30 jaar heb ik IJslanders en rijd daar ook wedstrijden mee. Wat ik vooral erg leuk vind is het opleiden van jonge paarden. Zij houden je, soms heel confronterend, voortdurend een spiegel voor. Belangrijk bij mijn contact met de paarden vind ik samenwerking en wederzijds respect. Het paard uitnodigen om samen met jou op een plezierige manier te leren. De stap naar coaching met paarden is in mijn beleving een hele logische. Door het paard leren mensen op een natuurlijke en ongedwongen manier leiding te geven en de sterke en zwakke punten respectvol te benoemen. Het paard spiegelt het gedrag dat wij uitzenden. Daardoor leren wij helder en transparant te communiceren. Werken met het paard levert je inzicht in je eigen goed en minder goed ontwikkelde vaardigheden op, vooral in communicatie met de ander. Inzicht in jezelf verandert ook je houding naar de buitenwereld.

Doordat ik werk met diverse coaches heb ik een grote verscheidenheid aan mensen en trainingen mogen begeleiden.

Zorg en Kinderboerderij Wassenaar

De missie van Zorg- en Kinderboerderij is kinderen in de gelegenheid te stellen in contact te komen met de zng. grote huishouddieren. Dat zijn o.a. geiten, schapen, varkentjes, paarden, pony's. Dieren worden er niet gefokt noch worden er dieren afgevoerd naar het slachthuis. De dieren genieten er van hun oude dag met zorg aan huis. Dat is een karakteristiek waar de kinderboerderij zeer trots op is en afwijkt van vele andere kinderboerderijen. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel !Precies deze missie sluit heel goed aan bij het bedrijfsprofiel van Hippolyte Coaching. Daarnaast biedt de zorgboerderij een aantal plekken aan voor dagbesteding. Alles in kader van goed voor elkaar.